Lieveling van zo'n beetje elke delicious.-lezer: zijdezachte kussentjes van aardappel en bloem. Janneke maakt dit gnocchi gerecht extra comfortabel met varkenssaucijzen en magor, een romige kaas die bestaat uit laagjes gorgonzola en mascarpone.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie
360ggekruide varkenssaucijzen
2tenenknoflook
800gkoelverse gnocchi (of zelfgemaakte gnocchi*)
400gwilde spinazie
185gmagor
50mldroge witte wijn
200mlhoudbare slagroom
nootmuskaatnaar smaak
geraspte Parmezaanse kaas,voor erbij
instructies
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Druk boven de pan het saucijzenvlees uit de velletjes. Bak het worstvlees in 4 min. bruin en rul, druk het los met een spatel. Rasp of pers de knoflook boven de pan en bak nog 1 min. mee. Schep het worstvlees uit de pan.
Kook intussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spinazie in 2 porties toe aan het bak- vet van de saucijs. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
Schep ook de spinazie uit de pan. Doe de magor in stukjes in de pan. Schenk de wijn erbij en verwarm 1 min. Schenk de slagroom erbij en breng tegen de kook aan. Verwarm nog 1 min. tot de saus iets inkookt en neem de pan van het vuur. Schep de spinazie en het worstvlees erdoor en breng op smaak met nootmuskaat en peper.
Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan op een schaal of 4 borden. Verdeel de saucijs-kaassaus met de spinazie erover. Geef de Parmezaanse kaas erbij.