aantal 4 |
voorgerecht |
|
italiaans |
glutenvrij, vegetarisch
Mediterraan etentje op de planning? Ga van start met rauwkost en een lekkere dip. Het romige hart van burrata is ideaal om in te dippen: olijfolie, kappertjes, citroen en kruiden. Tip: Ook cherrytomaatjes, reepjes venkel en roosjes bloemkool zijn lekker als rauwkost erbij. En heb je geen burrata? Vervang deze dan door buffelmozzarella. Schep op de opengesneden buffelmozzarella een lepel crème fraîche.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
4-6bospeentjes
4stengels bleekselderij
1rode puntpaprika
300gburrata(2 bollen), op kamertemperatuur
1biocitroen
2tlkappertjes
¼rode chilipeper
2takjes dille
50mlextra vierge olijfolie
instructies
Maak de bospeen, bleekselderij en de paprika schoon en snijd in reepjes.
Halveer de bollen burrata en leg ze op 4 borden. Rasp 1 el gele schil van de citroen. Snijd de kappertjes fijn. Snijd de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd de peper fijn. Hak de dille fijn.
Meng de citroenrasp, kappertjes, chili- peper en dille door de olijfolie. Breng op smaak met wat zout. Sprenkel de olie over de burrata. Leg de bospeen, bleekselderij en paprika erbij om in de burrata te dippen.