Toe aan voorjaar? Vervang de pastinaak eventueel door wortel of stukjes groene asperge en maak er meer een voorjaarsgerecht van.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
300gvolkoren- of zilvervliesrijst
500gpastinaken
1aubergine
3rode uien
6elolijfolie
2tlgerookte-paprikapoeder,pittig
2tenenknoflook,geperst
1bosje dille
75gzwarte olijven zonder pit
300gfeta
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pastinaak, de aubergine en de rode ui in stukjes.
Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak de ui 3 min. Voeg de pastinaak toe en bak ook 3 min. Schep de aubergine erdoor en bak de groenten in 6-8 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het paprikapoeder en de knoflook door de groenten. Bak nog 1 min. Snijd de dille fijn en snijd de olijven in ringetjes.
Verkruimel de feta grof. Schep de rijst, de olijven, de dille en als laatste 200 g feta door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de laatste 3 el olijfolie toe en bak nog even omscheppend.
Schep de rijst op een schaal. Bestrooi met de rest van de feta, omgeschept in wat olijfolie, gerookte-paprikapoeder en dille.
Voedingswaarde:
calorieën: 743kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 80g
auteur: delicious.
TIP Geen pittig gerookte-paprikapoeder bij de hand? Neem gewoon paprika poeder en voeg een snuf gemalen cayennepeper toe.Recept en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi