aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
|
europees |
vegetarisch
Shropshire blue is een pittige blauwaderkaas uit Schotland. Vervang eventueel door stilton of kaas met een mildere smaak zoals brie. Dankzij de rol kant-en-klare bladerdeeg staan deze taartjes in een mum van tijd op tafel.
kooktijd15 minutesminutes
oven20 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
1rol bladerdeeg,uit de koeling
500ggekookte bietjes
100gshropshire blue(of stilton)
25grucola
4elGriekse yoghurt
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het deeg in vier gelijke stukken of laat heel als je een grote taart wilt maken.
Snijd de bietjes in 1 cm-partjes.
Verkruimel de blauwe kaas. Leg de bietjes met de kaas in het midden van de deegplakjes. Vouw het deeg losjes om de vulling en druk licht aan.
Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in ± 20 min. goudbruin en gaar. Leg ze op de borden en maak af met rucola en Griekse yoghurt.
Voedingswaarde:
calorieën: 422kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.