Verwarm de oven voor op 200°C. Druk het teveel aan vocht uit de geraspte aardappels en doe ze in een kom. Meng de geraspte wortel en koolraap, het ei, de bosuitjes, helft van de gember, alle bloem en wat zout en peper erdoor.
Zet 2 koekenpannen op het vuur en verhit in elke pan 1½ el olie. Verdeel het wortel-aardappelmengsel over de pannen, spreid goed uit over de bodem en druk aan. Bak de rösti’s op middelhoog vuur ± 3 min. Bak de rösti’s daarna nog 12 min. op laag vuur. Keer de rösti’s voorzichtig om en herhaal bovenstaande tot de rösti’s goudbruin en gaar zijn.
Verhit intussen de laatste el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin de knoflook met de rest van de gember 1 min., voeg het gehakt toe en bak dit in 7-8 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg de ketjap en sojasaus toe en bak het gehakt nog 5 min. tot knapperig en gekaramelliseerd.
Schep het ketjapgehakt over de rösti en strooi er de kruiden en pinda’s over. Geef er halve limoenen bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 639kcal
|
eiwit: 36g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
RECEPT, STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY
* Vietnamese munt en Thaise basilicum zijn te koop bij de toko. Of vervang door gewone munt of basilicum.