Wat minder carbs, maar niet minder lekker? Ga dan voor deze Indiase groenterijst!
kooktijd25 minutesminutes
marineren + rusten1 hourhour15 minutesminutes
Kookgerei
8 metalen spiesen
ingrediënten
75gbasmatirijst
4eltandooripasta,potje, toko of supermarkt
125mlGriekse yoghurt + extra voor erbij
1kglamsschouder,ontbeend, in 3 cm-blokjes
3elghee
2eieren,losgeroerd
4tenenknoflook,in dunne plakjes
1tlkomijnzaad
1tlkorianderzaad
1tlgemalen kurkuma
1tlgaram masala,Indiaas specerijen-mengsel
10kerrieblaadjes
1rode ui,in dunne partjes
250gbloemkool,fijngesneden
120gdiepvriesdoperwten
100gjonge spinazieblaadjes
auberginezoetzuur,pot, toko
muntblaadjes,voor erbij
instructies
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer in een kom de tandooripasta en yoghurt door elkaar en schep de blokjes lamsvlees hiermee om. Laat ze afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
Maak de bbq aan of verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Steek de blokjes vlees aan 8 metalen spiesen en gril ze 3-4 min. per kant tot ze naar wens zijn. Neem ze van het vuur en laat ze afgedekt met aluminiumfolie 10-12 min. rusten.
Verhit intussen 2 tl ghee in een grote wok op matig vuur. Voeg de losgeroerde eieren toe, schep ze om in de wok en bak ze in 1-2 min. tot een omelet. Neem uit de wok, rol op en houd apart.
Voeg de rest van de ghee toe aan de wok en verhit hem op hoog vuur. Roerbak hierin de knoflook met de specerijen, kerrieblaadjes, uipartjes en bloemkool 4-5 min. tot de aroma’s vrijkomen en de bloemkool mooi kleurt.
Voeg de rijst, doperwten en spinazie toe en schep om. Voeg wat zeezoutvlokken toe en laat de spinazie in 3-4 min. slinken. Verdeel de groenterijst over borden. Snijd de omeletrol in plakjes en verdeel ze met de munt over de rijst. Serveer de lamsspiesen erbij en geef er nog wat yoghurt en evt. auberginezoetzuur bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 855kcal
|
eiwit: 61g
|
vet: 51g
|
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
RECEPT, STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY