Romig, zijdezacht en bomvol umami. Deze kom zit vol met smaak!
kooktijd45 minutesminutes
oventijd15 minutesminutes
ingrediënten
4elolijfolie
4dikke sneden zuurdesembrood,zonder korsten, in 3 cm-stukjes gescheurd
50ggeraspte parmezaanse kaas
1ui,grof gesneden
3tenenknoflook,fijngehakt
1kgpastinaken,geschild, in 3 cm-stukken
1kleine bloemkool,in roosjes
1groene peper,zonder zaadjes, fijngesneden
mespuntje cayennepeper
¼tlmild paprikapoeder
2lgroentebouillon
slagroom en fijngesneden bladpeterselie,voor de garnering
instructies
Verwarm de oven voor op 220℃.
Leg de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 2 el olie. Bak ze ± 7 min. of tot ze licht geroosterd zijn. Bestrooi ze met de parmezaan en bak nog 5 min. tot ze goudbruin zijn.
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een soeppan en roerbak de ui en knoflook 3-4 min. tot ze zacht zijn. Voeg de pastinaak en bloemkool toe en bak 15-20 min. tot ze gaar zijn en licht kleuren.
Voeg de groene peper, cayennepeper, het paprikapoeder en de bouillon toe en roer met een pollepel de aanbaksels van de bodem los. Laat de soep al roerend 10-15 min. zachtjes koken.
Pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met een scheutje room, peterselie en de croutons.