Alles in één pan: deze gnocchi zou zomaar eens een van je favorieten kunnen worden.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
9elolijfolie extra vierge
500ggnocchi
3bonte puntpaprika’s
3tenenknoflook
3takjes rozemarijn
500gcherrytomaatjes
75ggepelde pistachenoten,ongezouten
15gminibasilicum (1 bosje)
3elParmezaanse kaas,geraspte
200gminiburrata,4 bolletjes of 300 g burrata (2 bollen)
instructies
Verhit in de koekenpan 2-3 el olijfolie. Bak de gnocchi in 5 min. goudbruin, krokant en zacht vanbinnen. Snijd intussen de paprika’s in reepjes. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn.
Schep de gnocchi op een bord en houd onder een deksel warm. Schenk 1-2 el olijfolie in de pan. Fruit de rozemarijn met de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de paprika en de tomaatjes toe. Bak de groenten 6-8 min.
Pureer intussen met de staafmixer de pistachenoten met de blaadjes basilicum, de laatste teen knoflook en de laatste 5 el olijfolie tot een grove pesto. Roer de kaas erdoor en voeg wanneer de pesto wat dik is wat extra olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de gnocchi door de groenten en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de gnocchi met de groenten op 4 borden. Verdeel de burrata erover. Schep wat pistachepesto op elke burrata. Serveer de rest van de pistachepesto apart erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 787kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
TIP Bestrooi met wat extra blaadjes (mini)basilicum.Recept, bereiding, styling: Janneke Philippi, Fotografie: Serge Philippi, Studio Philippi