Laat het maar aan de Italianen over om soep te maken waar je maag én hart blij van worden. Dit is comfort food op z'n best.
kooktijd35 minutesminutes
ingrediënten
3elextra vergine olijfolie
320gItaliaanse saucijzen,bijv. met venkelzaad, zonder vliesjes, vulling verbrokkeld
1ui,fijngesneden
1stengel bleekselderij,in boogjes
1wortel,in stukjes
2tenenknoflook,geperst
1elfijngesneden rozemarijnnaaldjes
180mlwitte wijn
1lkippen- of groentebouillon
500mlgezeefde tomaten,passata
400gcannellinibonen,1 blik, uitlekgewicht 265 g, afgespoeld en uitgelekt
150garboriorijst
300gcavolo nero,zonder harde nerf, blad in stukjes gescheurd
fijngeraspte pecorino
basilicumblaadjes,voor erbij
instructies
Verhit de olie in een ruime pan op matig tot hoog vuur, voeg het saucijzenvlees toe en bak het in ± 5 min. rul terwijl je het opbreekt met een houten pollepel.
Draai het vuur wat lager, voeg de ui, bleekselderij, wortel, knoflook en rozemarijn toe en bak ze ± 5 min. op matig vuur, onder af en toe omscheppen. Schenk de wijn erbij, breng aan de kook en laat in ± 5 min. inkoken tot de helft. Voeg de bouillon, tomaten, bonen, rijst en wat zout en peper toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep onder af en toe roeren 20 min. koken.
Voeg de cavolo nero toe en laat in 1-2 min. slinken.
Schep de soep in kommen en strooi er vlak voor serveren de pecorino en basilicumblaadjes over.