Boerenkool of (winter)spinazie over? Maak de boerenkoolsalade van het menu of de snelle spinazie met chili-linzen en een eitje. Het paddenstoelengehakt kun je ook zelf maken door 300 g kastanjechampignons fijn te hakken, gebruik evt. de hakmolen van de staafmixer. Kastanjechampignons zijn extra stevig en hebben een volle smaak.
kooktijd20 minutesminutes
ingrediënten
1ui
4tenenknoflook
8elextra vierge olijfolie
300gpaddenstoelengehakt
70gtomatenpuree,blik
100mlsoepele rode wijn
400gtomatenblokjes,blik
handvolboerenkool of winterspinazie
1elpijnboompitten
2tenenknoflook
50gParmezaanse kaas
500gverse linguine
instructies
Snipper de ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui en de fijngesneden knoflook 2 min. Voeg het paddenstoelengehakt toe en bak in 4 min. zacht en gaar.
Schep de tomatenpuree door het gehaktmengsel en bak 1 min. Schenk de wijn erbij, roer glad en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes toe en smoor de saus in 8 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Pureer de boerenkool met de pijnboompitten, de laatste 2 tenen knoflook en 7 el olijfolie glad. Rasp de kaas. Roer 3 el geraspte kaas door de pesto en breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng door de bolognesesaus. Verdeel de pasta over 4 borden, schep er een lepel winterpesto op en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde:
calorieën: 709kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 79g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, FOODSTYLING: STUDIO PHILIPPI