Meng voor het pizzadeeg de desemstarter met 275 ml lauwwarm water en de 3 el olie. Meng de bloem, 100 g semolina en 2 tl zout erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Zeg afgedekt 6 uur of een hele nacht in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast, verdeel in 4 stukken en maak er bollen van. Leg de bollen op een plank en dek af met een theedoek. Laat nog 1 uur en 30 min. op kamertemperatuur komen op een warme plek. Verwarm na 1 uur alvast de oven zo heet mogelijk voor (het liefst 250℃ of heter) met de pizzasteen in de oven.
Bestrooi het werkblad met wat semolina en vorm met je handen een pizzabodem met mooie opstaande rand van ± 24 cm Ø. Leg de bodem op een vel bakpapier. Bestrijk de bodem met 1 el olijfolie en verdeel een kwart van de geitenkaas erover. Bak in 7-8 min. goudbruin en gaar in de oven. De oventijd hangt af hoe heet je oven is: hoe heter je oven, hoe korter de pizza nodig heeft. Als je oven bijv. 300℃ wordt, hoeft hij er maar een paar min. in. Houd de pizza dus goed in de gaten.
Schep intussen de boerenkool, doperwtjes en courgette om met 2 el olijfolie, de citroenschil, peper en zout. Neem de pizza uit de oven en verdeel een kwart van het groentemengsel erover. Bak nog ± 3 min. in de oven. Besprenkel voor serveren met wat citroensap en de extra olijfolie en bestrooi met de parmezaan. Bak zo nog 3 pizza’s.
Voedingswaarde:
calorieën: 908kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 44g
|
koolhydraten: 96g
auteur: delicious.
RECEPT: HESTER DE GOEDE | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: LAURA VIJSELAAR | FOODSTYLING: OSCAR DE LINT