Zin in een feestelijk hapje? Deze courgette-rolletjes met ricotta en bresaola zijn zo gemaakt en ook zo op - zo lekker zijn ze.
kooktijd25 minutesminutes
Kookgerei
grillpan
ingrediënten
1kleine courgette
80gzongedroogde tomaten op olie,fijngesneden en olie bewaard
200gricotta
40gParmezaanse kaas,geraspt
2elverse pesto
100gbresaola
2-3takjes basilicum
instructies
Snijd met een kaasschaaf de courgette in lange dunne plakken. Bestrijk ze aan beide kanten met wat van de olie uit het potje tomaten en bestrooi met zout en versgemalen peper.
Verwarm de grillpan op hoog vuur. Gril de courgetterepen in porties aan beide kanten een paar minuten of tot er grillstrepen ontstaan.
Laat de courgetterepen afkoelen. Meng de zongedroogde tomaat met de ricotta en parmezaan. Breng op smaak met versgemalen peper.
Leg telkens 1 courgettereep neer en bestrijk met wat pesto. Verdeel er wat bresaola over en leg aan de brede kant van de rol een schepje ricotta en een blaadje basilicum. Rol op en versier met wat blaadjes basilicum. Zet eventueel vast met een cocktailprikker. Bestrooi met wat extra versgemalen peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 86kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 4g
|
koolhydraten: 5g
auteur: delicious.
RECEPT: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: STUDIO UNFOLDED | STYLING: LAURA VIJSELAAR | BEREIDING: MARTINE STEENSTRA