Voor je het weet is het feest al begonnen met deze makreelsalade hapjes.Je kunt zowel de citrusparels als de makreelsalade een dag eerder bereiden. Bewaar in afgesloten bakjes in de koelkast.
kooktijd30 minutesminutes
bevriezen45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
Kookgerei
jampotje
spuitflesje
ingrediënten
1biosinaasappel
3elcitroenmayonaise
3takjes dragon,blaadjes fijngesneden + extra voor erover
2elgedroogde cranberry’s,fijngesneden + extra voor erover
165ggerookte makreelflakes
12blaadjesroodlof,of witlof
sinaasappelparels
250mlneutrale olie
400mlsinaasappelsap uit pakzonder vruchtvlees!
5ellimoensap
1tlagar-agarpoeder
instructies
Giet voor de sinaasappelparels de olie in het jampotje en zet 30-45 min. in de vriezer om ijskoud te worden, de olie moet nét vloeibaar blijven.
Laat intussen het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Meet 180 ml af en schenk terug in de pan. Meng al roerend het limoensap, de agar agar en een snuf zout erdoor en breng nogmaals aan de kook. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen, maar houd wel vloeibaar. Warm eventueel nog iets op. Doe in een spuitflesje en spuit druppelsgewijs in de ijskoude olie zodat er balletjes ontstaan. Giet het geheel door een zeef en laat de sinaasappelparels goed uitlekken.
Rasp intussen de oranje schil van de sinaasappel. Schil de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat uitlekken. Meng de mayonaise, dragon, sinaasappelrasp en het vruchtvlees en 2 el cranberry’s met de makreel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel in bolletjes of quenelles over de roodlofblaadjes en garneer met de sinaasappelparels, rest van de cranberry’s en extra dragon.
Voedingswaarde:
calorieën: 727kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 70g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
Recept Hester de Goede Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Vijselaar Foodstyling Bart Stuart