½norivel,in 8 lange repen wit en zwart sesamzaad, voor erover
50ggerookte zalm,in plakjes van 6x2 cm
½avocado,vruchtvlees in dunne plakjes wasabi en ingelegde gember, om erbij te serveren
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 15 min. met deksel op de pan staan. Los 1 tl zout op in 4 el rijstazijn. Schep in een ondiepe schaal de rijst om met het azijnmengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Schep intussen de champignonplakjes om met 2 el rijstazijn en de wortel met 1 el rijstazijn, de sesamolie en wat zout. Laat beide 10 min. marineren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitake en oesterzwammen in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Blus af met de sojasaus en breng op smaak met peper.
Vorm met natte handen 12 blokjes van 1½x4 cm van de sushirijst. Beleg 4 blokjes met wortel en een oesterzwam, omwikkel met een reepje nori en bestrooi met sesamzaadjes. Beleg 4 blokjes met gerookte zalm en leg de plakjes gemarineerde champignon er dakpansgewijs op. Omwikkel met een reepje nori. Beleg de laatste blokjes met de reepjes avocado en een shiitake. Serveer de nigiri met extra sojasaus, wasabi en ingelegde gember.
Voedingswaarde:
calorieën: 416kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 60g
auteur: delicious.
RECEPT HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING, FOODSTYLING CLAUDIA DAMEN