Een romige geroosterde-paprikasaus die perfect pas bij gebakken ossenhaas. Kerst ten top!
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd5 minutesminutes
oven & afkoelen55 minutesminutes
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
ingrediënten
2rode paprika’s
2elolijfolie
1ui,fijngesneden
3teentjesknoflook,geperst
1tlgerookt paprikapoeder,pimenton of gewoon paprikapoeder
200mlslagroom
instructies
Voorbereiden (kan 2 dagen van tevoren): verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de steel rondom uit de paprika’s en verwijder de zaden. Zet de paprika’s met de open kant onder op een bakplaat en gaar ze 25 min. in de oven. Doe ze meteen uit de oven in een afsluitbare bak of in een plastic zak en laat afkoelen. Pel de schil eraf en snijd de paprika in stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprika ± 3 min. op hoog vuur. Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Schenk de room in de pan en breng alles aan de kook. Laat de saus 10 min. zachtjes koken op laag vuur. Doe alles in een maatbeker, pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden: verwarm de saus in een steelpan.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
PRODUCTIE ELLEN VAN MOL RECEPTEN EN BEREIDEN EKE MARIEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS