delicious.friend Eke Mariën geeft een gewoon stuk vlees (als bijv. ossenhaas) kerstallure en steelt de show met een feestelijk vleesgerecht + bijpassend saus.
voorbereiding5 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
marineren8 hourshours
totale tijd8 hourshours15 minutesminutes
ingrediënten
2tlkorianderzaadtoko
2tlzwarte peperkorrels
4elolie
1elbruine basterdsuiker
500gossenhaaspuntjes
1elboter
romige paprikasaus,zie recept, voor erbij.
fijngesneden bladpeterselie
instructies
Voorbereiden (kan 2 dagen van tevoren): wrijf het korianderzaad en de peperkorrels fijn in een vijzel. Verhit 2 el olie en bak de specerijen kort tot ze hun geur afgeven. Meng de specerijen met 11/2 tl zeezout en de suiker en wrijf de stukjes ossenhaas ermee in. Dek de ossenhaas af met plastic folie en laat 1 nacht in de koelkast marineren.
Bereiden: dep de ossenhaaspuntjes droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie met de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in ± 3 min. rondom bruin en gaar. Houd de stukjes ossenhaas rosé van binnen, als het vlees te lang gaart wordt het taai en droog. Serveer met de romige paprikasaus en bestrooi met peterselie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
PRODUCTIE ELLEN VAN MOL RECEPTEN EN BEREIDEN EKE MARIEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS