Verhit een scheut zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de curry madras toe en laat 1 min. meebakken. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
Schep de pompoen en aardappelblokjes door het currymengsel en schenk de kokosmelk of -room erbij. Breng op smaak met peper en zout en laat op middelhoog vuur afgedekt 15 min. stoven.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer de doperwten door de pompoen-curry en vul de ramequins met de curry. Dek elk bakje af met een plakje bladerdeeg, druk de randen goed aan, het deeg mag wat overhangen.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei, bestrooi met het zwarte sesamzaad en bak de pasteitjes goudbruin in ± 20 min.
Meng voor de raita de komkommer met de yoghurt, munt en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de pasteitjes met de raita en het naanbrood.
Voedingswaarde:
calorieën: 774kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 51g
|
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
RECEPT: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK