Voel je de knisperende lucht? Het geluid van krakende blaadjes onder je laarzen? En kun je alleen maar denken aan pompoen op elk moment van de dag? Het kruidige herfstseizoen is begonnen, en dat betekent aan de bak! Trap het seizoen af met deze Amerikaanse darling: pumpkin pie. Helemaal niet moeilijk en angstaanjagend verslavend. pumpkin spice: wat is het en hoe maak je het zelf?
kooktijd15 minutesminutes
oven1 hourhour40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ronde taartvorm met ribbelrand en losse bodem van 22 cm Ø, ingevet, steunvulling als blindbakbonen
ingrediënten
700gflespompoengeschild, zonder pitten en in 10 cm-stukken
1rol koelvers bladerdeeg
3eieren
¼tlgemberpoeder*
¼tlkaneel
¼tlgeraspte nootmuskaat
¼tlpimentpoeder
125gbruine basterdsuiker
2elahornsiroop
opgeklopte slagroom,voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken pompoen op een grote bakplaat en rooster ± 45-55 min. tot ze gaar zijn en licht karamelliseren.
Leg het bladerdeeg in de bakvorm en druk het tegen de rand. Klap de over- hangende rand terug naar binnen. Leg een vel bakpapier op de deegbodem en giet de steunvulling erin. Zet de bodem bij de pompoen in de oven en bak ± 20 min. mee. Verwijder de vulling en het bakpapier en bak nogmaals 15 min. tot de bodem goudbruin en droog is. Laat afkoelen. Haal ook de pompoen uit de oven en laat afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C. Pureer de pompoen glad. Je hebt voor dit recept 500 g pompoenpuree nodig.
Schep de pompoenpuree in een kom en meng de eieren, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat, pimentpoeder, basterdsuiker en ahornsiroop erdoor tot een glad mengsel. Schenk in de deegbodem en bak de taart ± 45 min. tot de vulling is gestold maar in het midden nog wat wiebelig aanvoelt. Laat volledig afkoelen op een rooster en laat nog ± 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met de opgeklopte room.
Voedingswaarde:
calorieën: 228kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 9g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
*Of vervang de specerijen door 1 theelepel pumpkin spice.RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.