Verfrissend, romig en op smaak gebracht met onze favoriete Aziatische specerijen. Serveer deze soep als maaltijd met een gepocheerd ei, en een rijstpannenkoek on the side, of als een lichte lunch. feit of fabel? Tomaten mag je niet in de koelkast bewaren
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
3elkokosolie
3sjalotten,fijngesneden
15gverse gemberwortel± 3 cm, geraspt
3tenenknoflookgeperst
1groene chilipeper
worteltjes van 1 bosje koriander,gewassen en fijngesneden (Aziatische supermarkt)
rasp en sap van 1biolimoen
15gverse kurkumawortel,± 1,5 cm, geraspt
1lkokosroom
5elvissaus
2tlgeraspte palmsuiker
1stengel citroengrassereh, gekneusd en in stukken
1bosje waterkers,gewassen en zonder de dikke steeltjes
gepocheerde eieren,voor erbij*
instructies
Verhit de kokosolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten, gemberwortel, knoflook, chili- peper, korianderworteltjes, de limoenrasp en de kurkuma toe en schep ze 4-5 min. om tot de sjalotten glazig zijn. Voeg de kokosroom, 500 ml water, de vissaus, palmsuiker en het citroengras toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de soep met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Neem de pan van het vuur en laat de soep nog 10 min. rusten. Haal de stukken citroengras eruit en pureer de soep (eventueel in 2 porties) in de blender of met de staafmixer. Voeg tweederde van de waterkers toe en pureer glad. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
Schep de soep in kommen en garneer met de gepocheerde eieren en de rest van de waterkers. Maal er nog wat zwarte peper over. Op deliciousmagazine.nl/ eipocheren laten we je zien hoe je easy eieren pocheert.
Voedingswaarde:
calorieën: 783kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 72g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
VEGA/VEGAN Garneer de soep met knapperig gebakken tofoe i.p.v. gepocheerde eieren. Vervang de vissaus door sojasaus.RECEPTEN: SHANNON BENNETT | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.