aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
glutenvrij, vegetarisch
Kool kun je met een paar ingrediënten een spannende twist geven. Hier bakken we er een frittata van met de diepe smaak van gerookt paprikapoeder en pittige cheddar. Nog een recept van Minta & Mae: panzanella met raapstelen
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
Kookgerei
Ook nodig: ovenbestendige pan
ingrediënten
zonnebloemolie,om in te bakken
1ui,fijngesneden
2zoete aardappels,geschild en in 1 cm-blokjes
3wortels,in dunne plakjes
300gwitte kool,fijngesneden
8eieren
100mlcrème fraîche
150gcheddar,geraspt
instructies
Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak hierin de ui in 1-2 min. glazig, voeg het paprikapoeder, zoete aardappel en wortel toe en bak 5-8 min. op middel- hoog vuur.
Voeg de kool toe en bak al omscheppend 5-7 min. tot de kool wat geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
Roer intussen in een kom de eieren los met de crème fraîche, cheddar en zout en peper.
Zet de pan op laag vuur en schenk het eimengsel over de kool en aardappel, doe de deksel op de pan. Keer de frittata na 15 min. om met behulp van een groot bord. Laat nogmaals 5 min. garen.
Serveer de frittata eventueel met een simpele groene salade.
Voedingswaarde:
calorieën: 518kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
RECEPT: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.