aantal 4 |
bijgerecht, hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Gerookte vis is een fijne combi met zoete druiven, frisse appel & venkel én knapperige noten. Een voedzame, frisse maaltijd die bovendien heel snel op tafel staat. Nog meer salades die verrassen!
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
85grucola
1struikje witlof,blaadjes losgehaald
1struikje roodlof,blaadjes losgehaald
2kleine venkelknollen,in dunne plakjes*
2stengels bleekselderij uit het hart van de bosin dunne plakjes + het groen, fijngesneden
2kleine groene appels,in lucifertjes gesneden
350grode en groene pitloze druiven,dwars gehalveerd
1kleine rode ui,in dunne ringen*
100ggeroosterde macadamianoten,grof gehakt + extra
600gwarmgerookte regenboogforelof zalm, ontveld, zonder graten, in vlokken verdeeld
dragon-aioli
250gaioli
3eldragon,fijngesneden
rasp en sap van 1biocitroen
instructies
Meng de ingrediënten voor de dragon-aioli in een kom, voeg 3 el warm water en wat zout en peper toe en klop door elkaar.
Meng de rucola, witlof en roodlof, venkel, bleekselderij, appels, druiven, uiringen, macadamianoten, driekwart van de vis en wat zout en peper. Voeg de helft van de dragon-aioli toe en schep voorzichtig om. Schep op een grote schaal, bestrooi met nog wat macadamia’s en de rest van de zalm en sprenkel de rest van de aioli erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 773kcal
|
eiwit: 29g
|
vet: 59g
|
koolhydraten: 25g
auteur: delicious.
* Dat gaat makkelijk met een mandoline. RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.