aantal 6 |
bijgerecht, salade |
|
|
glutenvrij, vegetarisch
Het geheim van een perfecte salade? Een goede basis, verschillende structuren, spannende ingrediënten, fijne toppings plus een dressing die alle smaken met elkaar verbindt. Maak zelf een topsalade met dit zomerse recept.5x tajine recepten voor als je zin hebt in een zomerse stoofpot
kooktijd20 minutesminutes
oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
ingrediënten
900gtrostomaatjes,gehalveerd
60ml4 el extra vergine olijfolie
300gcourgettes,in dunne schijfjes
1grote krop sla,blaadjes losgehaald
80gverse doperwten
3radijsjes,in plakjes
3watermeloenradijzen*,in plakjes
2sjalotten,in zeer dunne ringen gesneden
1bosje basilicum,blaadjes geplukt
karnemelk-basilicumdressing
60mlkarnemelk
75gmayonaise
60mlzure room
2elfijngesneden basilicum
½tlknoflookpoeder
1⁄2 tl uienpoeder
1eldijonmosterd
2elcitroensap
instructies
Verwarm de oven voor op 140°C.
Vet een grote bakplaat in en bekleed hem met bakpapier. Schep de tomaatjes om met de olijfolie en wat zout en peper. Verdeel ze met de snijvlakken omhoog op de bakplaat en laat ze in de oven in 50-60 min. licht karamelliseren. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen.
Klop alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper door elkaar.
Doe de courgetteschijfjes in een grote kom, voeg de sla, doperwten, radijs, sjalotten en basilicum, wat zout en peper en driekwart van de dressing toe en schep om. Schep de salade op een grote schaal en strooi de tomaatjes erover.
Sprenkel vlak voor serveren de rest van de dressing erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 241kcal
|
eiwit: 4g
|
|
auteur: delicious.
* Kun je geen watermeloenradijs krijgen, neem dan rettich of gewone radijs.