aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
argentijns |
glutenvrij, lactosevrij
Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom dit relaxte recept voor ribeye steak van de bbq. Leun achterover & ontspan, het wordt sowieso lekker!42x bbq recepten voor de perfecte avond
kooktijd20 minutesminutes
rusten1 hourhour
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: vlees/keukenthermometer
ingrediënten
600gribeye-steaks4 dikke van ± 150 g, uiteinde van het bot schoongesneden (bestel bij je slager), op kamertemperatuur
extra vergine olijfolie
chimichurri
rasp en sap van 2biocitroenen + extra citroenpartjes voor erbij
1eldijonmosterd
1bosje koriander,fijngesneden
1bosje bladpeterseliefijngesneden 1⁄2 kleine rode ui, fijngesneden
2tenenknoflookgeraspt
1rode chilipeperzonder zaadjes, fijngesneden
200mlextra vergine olijfolie
instructies
Meng in een kom alle ingrediënten voor de chimichurri en voeg wat zout en peper toe. Laat minstens 1 uur rusten.
Maak intussen de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Besprenkel de steaks met olijfolie en bestrooi aan beide kanten met flink wat zout en peper.
Verlaag de temperatuur tot matig en gril de steaks 5-6 min. per kant, zodat ze grillstrepen krijgen. Neem ze van de grill als ze een kerntemperatuur van 40-45°C hebben. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15-20 min. rusten op een rooster, op een warme plek. De steaks garen onder de aluminiumfolie nog wat verder tot ± 52-55°C (medium). Serveer de steaks met de chimichurri en citroenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 762kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 68g
|
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: MARK LABROOY | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.