100% plantaardig is deze lekkere zomerse rijst met venkel en pistachenoten en kort gemarineerde courgette. Twee tips:ZOETZUUR EXTRAATJE Lekker met op de barbecue gegrilde halve citroenen. Gegrilde citroenen zijn extra sappig en hebben een zoet accent: heerlijk om boven de rijst uit te knijpen.ANDERE GROENTEN In plaats van courgette kun je ook een aubergine nemen. Of probeer eens plakken pompoen, bloemkool of romanesco.Vegan taart als dessert? Hebben we voor je!
kooktijd25 minutesminutes
bbq10 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
2courgettes
5elolijfolie
sap en rasp van 1biocitroen
2tenenknoflook,geperst
2tlgedroogde oregano
300gwilde rijst
600gvenkel
2tlvenkelzaad
1bosje dille
2elkappertjes
75ggepelde gezouten pistachenoten
instructies
Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Klop een marinade van 3 el olijfolie, het citroensap, de knoflook en de oregano. Wentel de courgettes erdoor en marineer ± 15 min.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm. Schaaf de venkel in dunne reepjes. Houd het eventuele venkelgroen apart.
Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak het venkelzaad 2 min. op halfhoog vuur. Hak de dille fijn en de kappertjes en pistachenoten grof.
Schep de venkel door het venkelzaad en neem de pan van het vuur. Schep de dille, kappertjes en pistachenoten erdoor.
Gril op de hete barbecue de courgette in 8 min. rondom bruin en beetgaar.
Schep de rijst door de venkel en breng op smaak met zout en peper.
Schep de venkelrijst op 4 borden en leg de gegrilde courgette erbij.