aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
mediterraans |
vegetarisch
Ga op zoek naar zwarte knoflook! Met super smaakrijke tomaatjes, romige labne, peterselie, chilipeper en komijn word je salade onweerstaanbaar.Bekijk ook: 11x makkelijke koude pastasalades
kooktijd25 minutesminutes
uitlekken6 hourshours
totale tijd6 hourshours25 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: zeef en kaasdoek of dunne theedoek, vijzel
ingrediënten
1kgGriekse yoghurt*
400gcasarecce pasta
500ggemengde kerstomaatjes
1tlkomijnzaad,geroosterd en gekneusd
½chilipeper,zonder zaadjes en fijngesneden
sap van 1⁄2 citroen
1elrodewijnazijn
3elextra vergine olijfolie + extra voor erover
2bolletjes zwarte knoflook(groenteboer/markt)
peterseliefijngesneden, voor erover
instructies
Begin 1 dag eerder aan de labne.
Bekleed een zeef met kaasdoek en schep de yoghurt erin samen met 1 el grof zeezout. Vouw de kaasdoek dicht, hang de zeef boven een kom en laat de yoghurt zo een nacht uitlekken in de koelkast tot stevige labne. Doe de labne over in een kom; het uitlekvocht heb je niet nodig. Je kunt labne 1 week afgesloten bewaren in de koelkast.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en spoel koud af.
Kneus de tomaatjes met een paar tegelijk in de vijzel. Doe ze in een grote kom en schep ze om met de komijn, chilipeper, het citroensap, de azijn, 3 el olijfolie en zout en peper.
Doe de zwarte knoflook in een kom, prak met een vork en meng de labne erdoor. Strijk de zwarte knoflook-labne uit op een schaal. Schep de pasta door het tomatenmengsel en de pastasalade over de labne. Bestrooi vlak voor serveren met peterselie en besprenkel met extra olijfolie.
Geen tijd om yoghurt te laten uitlekken tot labne? Je kan de Griekse yoghurt ook direct gebruiken, maar zal dan minder dik zijn.
Voedingswaarde:
calorieën: 926kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 117g
auteur: delicious.
RECEPT: CHARLOTTE BINNS MCDONALD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.