De kant-en-klare barbecuesaus maak je extra lekker met wat piment - een specerij uit voornamelijk Jamaica met de smaak van kruidnagel, kaneel en peper - en bloemig korianderzaad. De spiesjes smaken heerlijk vol en zoet bij een knapperige ijsbergsalade. Probeer maar eens.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: 4 lange bbq-spiesen
ingrediënten
650ghaasbiefstuk,in 3-4 cm-blokken
3elolijfolie
250mlbarbecuesaus,kant-en-klaar
4al ahornsiroop
1teenknoflook,fijn geraspt
2tlgemalen piment
2tlgemalen korianderzaad
80mlaiolikant-en-klaar, supermarkt
70gfijngesneden zoetzure komkommerpot
½krop ijsbergsla,in dunne reepjes
1worteljulienne gesneden + (evt. kant-en-klaar)
1groene appel,in heel dunne reepjes
1roze sjalot,in dunne reepjes
instructies
Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur of maak de bbq aan.
Steek het vlees aan spiesen en bestrijk met olie. Bestrooi met zout en peper. Gril de spiesen onder regelmatig keren ± 8-10 min. voor medium-rare of tot ze naar wens zijn.
Verwarm de barbecuesaus met de ahornsiroop, knoflook, piment en korianderzaad in een steelpan op matig vuur. Laat onder af en toe roeren 4-6 min. inkoken. Doe in een kom.
Meng in een grote kom de aioli met de zoetzure komkommer en 3 el water. Schep de ijsbergsla, wortel, appel en sjalot erdoor.
Leg de spiesen op een schaal en bestrijk de blokjes vlees met wat barbecuesaus. Serveer met de rest van de barbecuesaus en geef de salade erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPTEN EN BEREIDING: SAMANTHA COUTTS | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: KIRSTEN JENKINS | BEWERKING: MERIJN TOL.