aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
frans |
glutenvrij, vegetarisch
Handige tip voor een etentje: maak dit vega hoofdgerecht van tevoren en zet een halfuur voor je het serveert in de oven. Kan je nog wat langer buiten zijn op een zachte lenteavond.Nog meer zuidelijke kost: camembertschnitzel met Provençaalse tomaten
kooktijd35 minutesminutes
oven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
8kleine bolcourgettes
100grode Camarguerijst*
1elolijfolie
3tenenknoflook,fijngesneden
1ui,fijngesneden
6tomatenontveld, in blokjes
200grode kidneybonenuit blik, afgespoeld en uitgelekt
200gkaastype tomme, cantal, saint-nectaire, morbier, in blokjes
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een kapje van de bovenkant van de courgettes en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de knoflook, ui, courgette- en tomatenblokjes kort aan. Meng de bonen, rijst, kaas en groene kruiden erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en vul de uitgeholde courgettes ermee. Schep het eventueel teveel aan vulling ernaast.
Zet de courgettes in een passende ovenschaal en verdeel de kaas erover. Leg de kapjes ernaast en bak in ± 30 min. gaar.
Voedingswaarde:
calorieën: 440kcal
|
eiwit: 20g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
* Camarguerijst is rode volkorenrijst uit de Franse Camargue. Je koopt het bij de delicatessenwinkel en online. Gebruik eventueel rode Thaise rijst of zilvervliesrijst.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING: ANN VAN DER AUWERA | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.