aantal 4 |
bijgerecht |
familietijd, herfst, kerst, lente, najaar, voorjaar, weekend, winter |
australisch, frans |
vegetarisch
Extra supertip: als je aardappels kookt in water met baksoda en/of bakpoeder krijgen ze een ruwere buitenkant, waardoor ze extra goudbruin en krokant worden, maar wel lekker fluffy van binnen. Of ga voor deze geroosterde aardappels - zonder kaas, mét bacon en verse kruiden: waanzinnig krokante aardappels.
kooktijd35 minutesminutes
oven40 minutesminutes
ingrediënten
1kgvastkokende aardappels,geschild, in 5 cm-stukken
1/2tlbaksoda of bakpoeder*
125gboerenboter
2elverse rozemarijnnaaldjes
3tenenknoflook,geplet
120groquefort*
2elplatte peterselie,fijngesneden
instructies
Verhit de oven voor op 230°C.
Breng 2 l water aan de kook in een grote pan. Voeg 1 tl zout, de aardappels en baksoda toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de aardappels bijna gaar in 15-20 min.
Doe intussen de boter, rozemarijn en knoflook in een steelpan, bak op middel-hoog vuur tot de knoflook goudbruin in. Schenk de boter door een zeef en bewaar de knoflook en rozemarijn.
Giet de aardappels af en laat uitdampen. Schud ze om met de boter. Doe ze in een ovenschaal verdeel goed en bak ze 30-35 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Verbrokkel de roquefort erover, verdeel de achtergehouden knoflook en rozemarijn erover. Bak nog 3-5 min. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 46g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
*Als je aardappels kookt in water met baksoda en/of bakpoeder krijgen ze een ruwere buitenkant, waardoor ze extra goudbruin en krokant worden.*Ga voor de lekkerste roquefort naar een kaasspeciaalzaak.RECEPTEN: SAM & ELLIE STUDD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY, BRETT STEVENS | STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS.