Met dit stap-voor-stap-recept bereik je altijd een perfect resultaat. Yoghurt maakt het deeg wat dikker en geeft een zachte structuur en rijke smaak!
kooktijd25 minutesminutes
wachten1 hourhour40 minutesminutes
totale tijd2 hourshours5 minutesminutes
ingrediënten
450gbloem + extra om te bestuiven
7g2 tl gedroogde gist
1tlzout
1tlfijne kristalsuiker
90gGriekse yoghurt
2elolie
30ggheegesmolten*
sesamzaad,geroosterd
instructies
Meng in een kom de bloem met de gist, het zout en de suiker. Voeg 185 ml lauwwarm water, de yoghurt en olie toe en kneed het deeg 5 min. tot het glad is.
Leg het deeg in een kom. Laat het afgedekt met plasticfolie op een warme plaats in ± 1 uur rijzen tot het dubbele volume.
Verwarm intussen de oven met pizzasteen 40 min. voor tot 250ºC, bij voorkeur op heteluchtstand. Sla het deeg terug en verdeel het in 6 porties.
Rol elk stuk op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ovaal van 10x15 cm.
Bestrijk de deeglappen aan beide kanten met een klein beetje olie. Schakel de oven weer terug naar 250ºC zonder hetelucht (alleen wanneer je een heteluchtoven gebruikt). Bak 1 naan ± 5 min. op de pizzasteen tot het mooi gerezen is en licht kleurt.
Bestrijk de naan met ghee en bestrooi met sesamzaad. Houd warm onder aluminiumfolie en bak de rest van de naan.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Ghee komt voor in veel Indiase recepten. Het is geklaarde boter en kant-en-klaar te koop bij (Indiase) toko’s en natuurwinkels. Vervang evt. door arachideolie of een andere olie die je tot hoge temperatuur kunt verhitten.RECEPTEN: MICELLE SOUTHAN | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: MICHELLE NOERIANTO | BEREIDING: KERRIE RAY | VERTALING: MARTHE PHILIPSE | BEWERKING: DOSIA BREWER.