aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
lactosevrij, vegetarisch
Met maar vijf ingrediënten is cacio e pepe - letterlijk kaas en peper - het toonbeeld van Italiaanse eenvoud. En daarom moet elk ingrediënt perfect zijn. Versgemalen zwarte peper uit India, kazen van de traiteur, de allerlekkerste olijfolie en uiteraard goede spaghetti, pici of bucatini. Ken je klassiekers!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
300gspaghetti
60mlolijfolie(4 el)
2tlversgemalen zwarte peper + extra
350gpecorino romano,fijn geraspt
100gParmezaanse kaas,fijn geraspt
instructies
Breng een grote steelpan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook hem 1 min. korter dan aangegeven op het pak. Giet af, maar vang 500 ml kookwater op.
Verhit een grote pan op matig vuur, voeg de olie toe en laat die in 1 min. heet worden. Voeg de peper toe en roer 15 sec. tot het aroma vrijkomt. Voeg de helft van het opgevangen kookwater toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de pasta toe en schep 1-2 min. om in het kookwater.
Voeg driekwart van de pecorino en Parmezaanse kaas toe. Schep de pasta 2-3 min. om tot de kaas smelt en de pasta goed bedekt is met de saus. Voeg de rest van het opgevangen kookwater lepel voor lepel toe tot je een romige saus krijgt. Schep de pasta in kommen. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en maal er nog wat peper over.
Voedingswaarde:
calorieën: 798kcal
|
eiwit: 41g
|
vet: 46g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
RECEPTEN: SAM & ELLIE STUDD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY, CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.