Probeer deze chocoladeverleidingen vooral niet te weerstaan. Geef gewoon eens toe aan deze cheesecake bomvol chocolade.
voorbereiding50 minutesminutes
kooktijd1 hourhour50 minutesminutes
koelen7 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
500gdigestive koekjes
200gboter,gesmolten en afgekoeld
800gverse roomkaas in blokjes
op kamertemperatuur
190gfijne kristalsuiker
1elmaïzena
3eieren
250gdulce de leche*
200gpure chocolade,70% cacao, gesmolten en afgekoeld
60govomaltine
250mlslagroom
ook nodig: springvorm van 22 cm Ø ingevet
chocoladeganache
100gpure chocolade,70% cacao, in blokjes
80mlslagroom
instructies
Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de koekjes in de keukenmachine en druk op de pulseknop tot je kruimels hebt. Voeg de boter toe en mix weer. Druk de kruimels tegen de bodem en rand van de bakvorm. Zet tot gebruik in de koelkast.
Was de kom van de keukenmachine af, doe de roomkaas erin en mix glad. Voeg de suiker, maïzena en eieren toe en mix tot een glad mengsel. Schenk de helft van het roomkaas-mengsel in een kom. Voeg de dulce de leche toe aan de rest van het roomkaasmengsel in de mengkom en meng. Schenk dit karamel-roomkaasmengsel in de cheesecakebodem en bak ± 50 min. tot de bovenkant net is gestold.
Roer intussen de 200 g gesmolten chocolade, de ovomaltine en de 250 ml slagroom door de rest van het roomkaas-mengsel. Neem de cheesecake na 50 min. uit de oven en schenk voorzichtig het chocolade-roomkaasmengsel over het karamel-roomkaasmengsel. Zet weer in de oven en bak nog ± 1 uur tot de vulling is gestold maar in het midden nog wiebelig.
Doe de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake in ± 3 uur volledig afkoelen in de oven. Zet de afgekoelde cheesecake in de koelkast en laat hem nog minstens 4 uur of een hele nacht opstijven. Neem de cheesecake vlak voor serveren uit de vorm, breng over op een schaal en zet in de koelkast terwijl je de chocolade-ganache maakt.
Doe alle ingrediënten voor de chocolade-ganache in een hittebestendige kom en smelt ze onder af en toe roeren op een pan met zachtjes kokend water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Laat de ganache volledig afkoelen, schenk hem over de cheesecake uit en laat hem voor serveren 30 min. opstijven in de koelkast.
Voedingswaarde:
calorieën: 880kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 59g
|
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
* Dulce de leche is een dikke romige karamelpasta van gecondenseerde melk, een Zuid-Amerikaanse specialiteit. Zelf dulce de leche maken: zet een ongeopend blikje gezoete gecondenseerde melk in een pan met ruim kokend water en laat dit 4 uur zachtjes koken. Het blikje moet onder water staan, vul dus indien nodig de pan bij met kokend water en gebruik een gewicht om het blikje goed onder te laten staan. Laat volledig afkoelen voordat je het opent, er staat druk op. Geopend koel en afgesloten maanden houdbaar.Recipes: Phoebe Wood, Photography: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins