Je kunt panna cotta ook in diepe borden schenken, dan hoef je ze niet te storten en leg je de appels en noten erop.
voorbereiding1 hourhour
kooktijd40 minutesminutes
opstijven1 dayday
totale tijd1 dayday1 hourhour40 minutesminutes
Kookgerei
10 vormpjes van 150 ml, ingevet met olie
suikerthermometer
ingrediënten
180mlappelsap
270gvloeibare honing
80ggele rozijnen
rasp en sap van 1biocitroen
¼tlkaneel
1elbruine basterdsuiker
3friszure handappels,in ringen van 4 mm
40ggeroosterde macadamianoten
grof gehakt
panna cotta
12witte gelatineblaadjes
1½lromige volle melk,bijv. Jerseymelk
110gfijne kristalsuiker
10ggedroogde kamillebloemetjes,biologische winkel of 3 zakjes kamillethee
instructies
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in ruim koud water.
Verwarm intussen de melk, kristalsuiker en kamille in de steelpan tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en neem van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat van het vuur af oplossen in de melk.
Schenk de melk door een fijne zeef in een kom. Laat wat afkoelen en verdeel over de vormpjes. Laat afgedekt een nacht opstijven in de koelkast.
Schenk het appelsap en de honing in de steelpan met dikke bodem en breng op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en kook in 10-12 min. in tot siroop. Voeg de rozijnen toe, neem van het vuur en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm in de steelpan de citroenrasp en het -sap met de kaneel en basterdsuiker. Leg de appelringen in de ovenschaal, strooi de noten erover en schenk het citroen-kaneelmengsel erover. Zet ± 40 min. in de oven tot de appels helemaal gaar zijn en bedruip ze tussentijds met wat sap. Laat afkoelen.
Stort de panna cotta op bordjes als je ze in vormpjes hebt laten opstijven en serveer met de appelringen en noten. Sprenkel de rozijnen-honingsiroop erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 372kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
RECEPT: EMMA MCCASKILL | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.