Donna Hay laat je doordeweeks eenvoudig heerlijk koken en met kerst is dat niet anders. ‘Neem een smaak of ingrediënt waarvan je weet dat je gezin er dol op is en gebruik je fantasie! Verander gewoon de presentatie of maak het in een nét andere combinatie en je wordt beloond met flexibele gerechten die passen bij elke stemming en in elk seizoen.’ Verrukkelijk & voedzaam, daar draait alles om bij Donna! ‘Geschroeid tot gekaramelliseerd diep goudbruin: dit is absoluut mijn favoriete manier om kool te eten. Met blakeren breng je kool op een fonkelnieuw, verrukkelijk niveau. Verse bietjes en kruiden zorgen voor een uitgekiende smaakbalans.’
kooktijd15 minutesminutes
oven45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
1middelgrote witte kool,in 21⁄2 cm-plakken
2elextra vergine olijfolie
300ggekookte bietjes,gepeld en in dunne plakken
125mlbalsamico-azijn
1ellichtbruine basterdsuiker
1/2tlgrof zeezout
200gstevige feta,in plakken
12gdilletoppen
12gbladpeterselieblaadjes
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kool op een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met olie, bestrooi met zout en peper en dek af met folie. Zet ± 20 min. in de oven. Haal de folie eraf en bak nog ± 25 min. of tot de kool geschroeid en gekaramelliseerd is.
Meng intussen de bietjes met de balsamico, suiker en het zout. Verdeel de bietjes, feta, dille en peterselie over de kool. Besprenkel met de bietjes-marinade en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 297kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
RECEPTEN & BEREIDING: DONNA HAY | FOTOGRAFIE: CON POULOS.