Er past een hoop lekkers bij een klassieke beef wellington, maar dit is misschien wel ons meest favoriete bijgerecht. Eenvoudig en precies in balans!Voorbereiden (kan een paar dagen van tevoren): maak in de keukenmachine pesto van de selderij, parmezaan, walnoten, knoflook en olijfolie.Voorbereiden (kan een paar uur van tevoren): schil de knolselderij, snijd hem doormidden en de helften in dunne plakken van ± 2 mm. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
50gbladselderij
25gParmezaanse kaas,grof geraspt
25gwalnoten
½-1teentjeknoflook
100mlolijfolie
1knolselderij,± 600 g
50gbloem
100mlzonnebloemolie
instructies
Bereiden: meng de bloem met ½ tl zout en haal de plakken knolselderij erdoor. Schud de overtollig bloem eraf op een zeef. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin in delen de plakken knolselderij in 3 min. aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm in de oven op 80˚C. Serveer met de pesto.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
bijgerecht (3-4 personen)Voorbereiden ± 15 min. / bereiden ± 15 min.
RODUCTIE: ELLEN VAN MOL | RECEPTEN EN BEREIDING: EKE MARIËN | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING DÉSIRÉE VAN DIJK.