Romige mascarpone-ricottacrème smaakt goed bij geroosterde pruimen en knisperend maanzaad. Tip: vervang de pruimen ook eens door nectarines of perziken.Ook lekker: dit BBQ-menu van Janneke.
kooktijd20 minutesminutes
barbecue15 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: grillschaal (zonder gaatjes)
ingrediënten
250gmascarpone
250gricotta
1 ½tlbourbon vanille-extract
400gpruimen
25gsuiker
5takjes tijm
1elvloeibare honing
1tlmaanzaad
instructies
Klop de mascarpone door de ricotta. Schep de vanille erdoor en zet op een koele plek weg zodat de smaken kunnen intrekken.
Halveer de pruimen en ontpit ze. Snijd de helften in kwarten of partjes. Leg de pruimen in de grillschaal en bestrooi ze met de suiker. Leg er 4 takjes tijm tussen.
Grill de pruimen ± 15 min. op de hete bbq. Verwarm intussen de honing met de rest van de tijm.
Schep de vanillecrème op 4 borden. Verdeel de pruimen erover. Besprenkel met de tijmhoning en bestrooi met maanzaad.
Voedingswaarde:
calorieën: 462kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.