Voor koele toetjes hoeft de oven niet aan en dat is wel zo fijn bij zomertemperaturen. Je maakt ze makkelijk van tevoren en bewaart ze in je koelkast of vriezer. Perfect na een BBQ of een dagje strand of stad. Maak alvast wat ruimte vrij in de koelkast en het plezier kan beginnen. Deze cheesecakebars met passiefruit zijn de beste combinatie tussen spannend en zoet. Crispy basis, romige cheesecake en fris fruit on top!
kooktijd45 minutesminutes
opstijven4 hourshours
totale tijd4 hourshours45 minutesminutes
ingrediënten
75gboterin blokjes
125gwitte chocoladefijngehakt
75ggepofte rijst*
30ggeraspte kokos
ook nodig: bakvorm van 20x30 cmingevet en bekleed met bakpapier + keukenmachine
cheesecakevulling
10gelatineblaadjes
400mlkokosroom± 20% vet*
500groomkaasin blokjes, op kamertemperatuur
500mlslagroom
120gpoedersuiker
1tlvanillepastapotje of vanille-extract
passiefruit-topping
2blaadjesgelatine
175mlpassiefruitpulpvan 6-8 passievruchten of diepvries, ontdooid
sap van 1⁄2 citroen
55gfijne kristalsuiker
instructies
Smelt voor de bodem de boter met chocolade en een flinke snuf zout in een middelgrote steelpan op heel laag vuur. Neem van het vuur en schep de gepofte rijst en geraspte kokos erdoor. Druk het mengsel goed tegen de bodem van de bakvorm.
Laat de gelatineblaadjes voor de cheesecakevulling ± 5 min. weken in ruim koud water. Verwarm intussen 125 ml van de kokosroom in een pannetje op matig vuur bijna tot het kookpunt. Neem van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg ze toe en laat al roerend oplossen in de warme kokosroom. Laat iets afkoelen.
Klop de roomkaas glad in de keukenmachine. Voeg de resterende 275 ml kokosroom, de slagroom, poedersuiker en vanille toe en mix glad. Voeg het kokosroom-gelatinemengsel toe en mix erdoor. Schenk uit over de rijstbodem. Strijk glad en zet in de koelkast.
Laat de gelatineblaadjes voor de topping ± 5 min. weken in ruim koud water. Verwarm tjidens het weken de passiefruitpulp met het citroensap en de suiker in een steelpannetje op hoog vuur tot het kookpunt. Laat in 4-5 min. iets inkoken. Neem van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en laat al roerend oplossen in het mengsel. Laat afkoelen. Schep de passiefruittopping over de cheesecake en laat in de koelkast ± 4 uur opstijven.
Voedingswaarde:
calorieën: 500kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
*Gepofte rijst koop je bij ruim gesorteerde (biologische) supermarkten. Kokosroom is dikker en romiger dan kokosmelk. Het is te koop in de ruim gesorteerde supermarkt en toko. Gebruik eventueel het dikke deel van 2-3 blikjes kokosmelk. Laat de blikjes 1 nacht in de koelkast staan zodat je de room er makkelijk af kunt scheppen.RECEPTEN, BEREIDING: GEORGIE ESDAILE, HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS, NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.