Golden milk (of haldi doodh) is een verwarmend drankje gemaakt van kurkuma. Kurkuma lijkt een trendy ingrediënt, maar in de oosterse en vooral de Indiase keuken wordt het al eeuwenlang gebruikt. Diepgeel van kleur, warm aards van smaak en goed voor je algehele weerstand, juist in de winter. Combineer kurkuma met meer oosterse specerijen als kaneel, kardemom, kruidnagel of steranijs: zo komt deze specerijen-koningin nóg beter tot haar recht.
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
3elgeraspte verse kurkumawortel
1tlzwarte peperkorrels,grof gekneusd
4 kardemompeulen,licht gekneusd
1kaneelstokje
25ggemberwortel,± 5 cm, in plakjes
1l(plantaardige) melk
3elvloeibare honing
instructies
Doe alle ingrediënten in de steelpan en breng aan de kook op halfhoog vuur. Laat de melk 12-15 min. trekken op laag vuur tot hij goudgeel kleurt.
Schenk door een zeef in mokken en voeg naar smaak nog wat extra honing toe.
Voedingswaarde:
calorieën: 145kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 3g
|
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING PHOEBE WOOD, GEORGINA ESDAILE, HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS