Bestrijk de zuurdesemboterhammen met wat olijfolie en gril ze knapperig en licht goudbruin onder de gril (niet te bruin, je toast ze straks nog een keer). Wrijf de warme boterhammen in met knoflook. Halveer de tomaat. Wrijf de boterhammen daarmee in. Beleg 4 boterhammen met de manchegoplakjes en de chorizoplakjes. Snijd de lente-ui in grove stukken en verdeel over de chorizo. Bak de tosti’s volgens de gebruiksaanwijzing van het tostiapparaat of leg in een grillpan met wat zwaars erop. Gril goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Snijd de tosti’s schuin door. Roer de aioli los met de membrillo en geef erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 814kcal
|
eiwit: 29g
|
vet: 54g
|
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
* Membrillo of kweepeerjam koop je bij (Spaansdelicatessenzaken of kaas- winkels. Je kunt evt. ook wat geprakte rijpe peer door de aioli roeren.Recept: Dosia Brewer & Merijn Tol. Fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi