Ja, konfijten duurt lang – al doen wij wel aan snel konfijten! – maar één hap van deze gerechten en je bent verkocht. De venkel en wortel smaken nóg rijker. Meer weten over konfijten? Wij vertellen je alles over het konfijten van vis, venkel en fruit.
8laurierblaadjes (liefst verse laurier) + 2 voor garnering
1(bio)citroen in 8 parten
4jeneverbessen,gekneusd
100gwalnoten
200mlwalnootolie
± 300 ml olijfolie
schil van ½ (bio)citroen, in dunne reepjes
zoutvlokken,naar smaak
instructies
Verwarm de oven voor op 150°C.
Snijd grote venkelknollen in kwarten of kleintjes doormidden. Wrijf de venkel en wortel in met wat zout en versgemalen peper. Leg de groente in een ovenbestendige, passende pan met de laurier, citroenparten, jeneverbessen en de helft van de walnoten. Giet er de walnootolie over en vul aan met olijfolie tot het net onderstaat. Zet de pan afgedekt in de oven en laat in 1½ uur garen totdat de groente net zacht is.
Rooster intussen de rest van de walnoten in een droge koekenpan, hak ze grof en meng met de citroenreepjes en wat zoutvlokken. Neem de groenten uit de oven, laat goed uitlekken en bestrooi met de walnoten. Garneer met de laurier.
Voedingswaarde:
calorieën: 540kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 48g
|
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudelies Schouten