aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
nederlands |
glutenvrij, lactosevrij
De combi makreel uit de oven met zoete-aardappelpuree is een gouden greep. Lekker met de zijdezachte zoete-aardappelpuree. Lekker hierbij: stamppot met zoete aardappel en venkeljusMakreel is ook prima vis om te roken!
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1½kgzoete aardappels
4verse makreelfilets met huid à 100 g
8elextra vierge olijfolie
½ -1tlgrof zeezout
½komkommer
1sjalot
2takjes munt,alleen de blaadjes
1eljalapeño-peperringen(pot)
3elsap limoensap
1(bio)limoen,schil fijn geraspt
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ruim water met zout in 15 min. gaar.
Leg de makreelfilets op een met bakpapier belegde bakplaat, met de huid naar boven. Besprenkel ze met 3 el olijfolie en bestrooi met een klein beetje zeezout.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in piepkleine blokjes. Snijd de sjalot, muntblaadjes fijn en jalapeño-pepers fijn. Meng de komkommer met de sjalot, jalapeño-pepers, munt, limoenrasp en 2-3 el van het limoensap en 3 el olijfolie.
Rooster de makreelfilets in de voorverwarmde oven in 5 min. goudbruin en net gaar. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Breng de puree op smaak met de rest van de olijfolie en zout.
Verdeel de puree over 4 borden en leg er de makreelfilets op. Schep de komkommersalsa erover en besprenkel evt. nog met een straaltje olijfolie.