500gkleine zoete aardappelsbataten, in partjes van 2 cm dik
500gkleine pastinakenin de lengte gehalveerd of in vieren gesneden
150ghalfzachte geitenkaasin dikke plakjes
1bosje waterkersdikke steeltjes verwijderd citroenpartjes, voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 180°Vet een grote braadslee in en bekleed met bakpapier.
Meng in een kom de knoflook, rozemarijn, olie, honing, chilivlokken, pecannoten en 1½ tl zeezout.
Spreid de zoete aardappel en pastinaak uit in de braadslee. Dek af met aluminiumfolie en rooster ± 40 min. tot ze gaar zijn. Verwijder de folie en schep de groente om met het notenmengsel. Verhoog de oventemperatuur tot 200°C en rooster de groenten met noten nog 15-20 min. tot ze mooi kleuren. Schep halverwege om.
Schep de groenten in een schaal en voeg de geitenkaas en waterkers toe. Bestrooi met wat chilipoeder en serveer met citroenpartjes.