aantal 1 | zoet | | zweeds |
Rutger: ‘Opgerolde Zweedse kaneelbroodjes vul ik – voor ze de oven ingaan – met banketbakkersroom'. TIP Je kunt het brood nog decoreren met glazuur. Meng daarvoor 75 g poedersuiker met 1 1⁄2 el water tot een glad glazuur en besprenkel het brood daarmee.
Kooktijd:30 minuten
rijzen + oven2 uur 40 minuten
Totale tijd:3 uur 10 minuten
RECEPTEN, BEREIDING: RUTGER VAN DEN BROEK | STYLING: ALEXANDRA HEREIJGERS | FOTOGRAFIE: SASKIA LELIEVELD.
Banketbakkersroom (voor 650 ml) ± 20 min.
Giet 450 ml van de melk in een pan. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje in de lengte door en schraap het merg eruit. Voeg zowel het leeggeschraapte stokje als het merg toe aan de melk en breng alles aan de kook.
Doe de overige melk met de suiker en de eidooiers in een hittebestendige kom en klop dit goed door elkaar. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van.
Haal, als de melk kookt, het vanillestokje eruit. Giet al roerende de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer het goed door. Giet dit mengsel bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Het mengsel zal gaan binden en dikker worden. Blijf de hele tijd roeren. Laat het mengsel 1-2 min. zachtjes doorkoken. Giet de banketbakkersroom in een lage, platte schaal (dan koelt hij sneller af) en dek af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het folie direct op de room ligt, zodat er zich geen vel vormt. Laat de room afkoelen en zet de kom daarna tot gebruik in de koelkast.
Klop de banketbakkersroom voor gebruik los.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Zweedse kaneelbroodjes (butterkaka)