aantal 4 | hoofdgerecht | | |
Yes! Na 9 jaar is het zover: ‘We’ (ok … Anouk namens ons) staat vanavond in de finale van het Eurovisie Songfestival in het prachtige Zweedse Malmö. En hoe kunnen we dit beter vieren dan vanavond op de bank te gaan voorbeschouwen met een goed bord Zweedse gehaktballetjes (lams- of varkensvlees!) met kruiden-koolsalade. Bonappetit en Go Anouk!
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
* Je kunt ook uitgaan van tarwekorrels van de natuurwinkel, die hebben wel een langere kooktijd, maar een heerlijke beet en smaak.
Zweedse gehaktballetjes:
Wie kent ze niet… Zweedse gehaktballetjes? Ze worden oorspronkelijk van rundergehakt gedraaid. Met lamsgehakt geven we ze een voorjaarstintje. Van tevoren draaien en in de koelkast bewaren of invriezen kan ook. Zo worden ze meteen mooi compact. Lamsgehakt kan soms wat meer vet bevatten, dat maakt de saus heel vol van smaak.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | zweedse gehaktballetjes met kruiden-koolsalade