aantal 4 | hoofdgerecht | pasen | frans |
Heb je wel eens een zwartpootkip gespot? Bij Rijsel Rotisserie (Amsterdam) weten ze daar wel raad mee: ze braden ‘m in de oven met veel dragonboter en jonge groenten.
Kooktijd:30 minuten
Oven1 uur 15 minuten
Totale tijd:1 uur 45 minuten
* Zwartpootkip (poulet noir in het Frans) kun je vinden of bestellen bij de betere poelier. Het is een zwarte scharrelkip met minder vlees, maar meer smaak. Deze kippen groeien langzaam en krijgen uitgebalanceerd voer. De Hollandse blauwhoender, een echte vergeten Hollandse kip, is vergelijkbaar en soms verkrijgbaar via de betere poelier. Op sommige boerenmarkten (Amsterdam, Haarlem, Zoetermeer ) staat Paul de Wit (06 16 71 89 42). Hij verkoopt Hollandse blauwhoenders.
** Vers bonenkruid is een seizoensproduct. Het is in het voorjaar kort verkrijgbaar. Vervangen evt. door gedroogd bonenkruid.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | zwartpootkip primavera met dragonboter en jonge groenten