aantal 2 |
hoofdgerecht |
|
|
lactosevrij, vegetarisch
Jamie Oliver kookt in 7x anders met zijn 18 favoriete ingrediënten steeds andere gerechten. Alles even makkelijk, snel en erg lekker, zoals we van hem gewend zijn. Deze zoete-aardappelstoof eet je makkelijk iedere week opnieuw. Wil je meer inspiratie van Jamie? De chef is deze maand gasthoofdredacteur van delicious. magazine (bestel 'm hier). En: je krijgt zijn nieuwste kookboek EEN (met eenpansgerechten) nu bij 3 nummers delicious.. Meer weten? Kijk hier!
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
olijfolie
4verse laurierblaadjes
1verse madame-jeanette- of scotch-bonnet-peper
4tenenknoflook
2zoete aardappels(250 g elk)
1blik van 400 g gemengde bonen
1blik van 400 g gepelde tomaten
30gfeta
2pitabroodjes
Instructies
Zet een koekenpan met antiaanbaklaag (30 cm doorsnede) met 1 eetlepel olijfolie op matig-laag vuur en doe de laurierblaadjes erbij. Prik gaatjes in de hele peper en gooi hem erbij. Pel de tenen knoflook en doe ze er ook bij. Boen de zoete aardappels, snijd ze in 2 cm dikke schijfjes, voeg ze toe en bak ze 10 minuten; keer ze halverwege om.
Giet de bonen (met vocht en al) en tomaten erbij. Druk de tomaten met een houten lepel stuk, leg een deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen, of tot de zoete aardappel gaar is.
Haal de deksel eraf, zet het vuur hoog en laat de saus nog een paar minuten inkoken, of tot hij lekker dik is.
Rooster de pitabroodjes. Breng de stoof op smaak en verkruimel de feta erboven. Serveer met de geroosterde pitabroodjes, om te dopen.