aantal 4 | bijgerecht | feestelijk, kerst | hollands |
Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Wij laten zien dat koken zonder vlees of vis heel uitdagend kan zijn. Ga voor contrast: de zachte structuur van puree naast knapperige aardse kikkererwten. Ook heel lekker met zoete aardappel: soep met gebakken uien.
Voorbereiding:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:45 minuten
Voorbereiden: maak 1 dag van tevoren de puree en kikkererwtentopping. Zet tot gebruik afgedekt weg. Verwarm au bain-marie of stoom de puree vlak voor gebruik ongeveer 15 min. De kikkererwten kun je in een droog verhitte koekenpan opwarmen.
*Zo maak je van overgebleven kikkererwtenwater heerlijke vegan meringue.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Esther de Munnik, Yvonne Nortier. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudlies Schouten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | zoete-aardappelpuree met een crunchy kikkererwtentopping