aantal 2 | hoofdgerecht | 5 mei, doordeweeks, herfst, winter | fusion, italiaans, mediterraan | glutenvrij, vegetarisch
Ixta : "In Brazilië is batata doce (zoete aardappel) de variëteit met roze schil en geel vruchtvlees. Deze wordt soms Japanse zoete aardappel genoemd of rode zoete aardappel. Dit is de soort die ik vroeger at en lekker vind; hij is minder zoet dan de oranje variëteit. Voor het binden van de gnocchi en om ze glutenvrij te houden, heb ik masa harina gebruikt, een soort genixtamaliseerd (behandeld tegen schadelijke schimmel) maismeel dat in de Mexicaanse keuken wordt gebruikt. Geen traditioneel Braziliaans ingrediënt, maar het doet het heel goed hier, en het houdt de gnocchi glutenvrij."
Voorbereiding:15 minuten
Kooktijd:1 uur 25 minuten
Totale tijd:1 uur 35 minuten
Tip:
Japanse of rode zoete aardappels zijn te koop bij sommige groenteboeren
en in Caraïbische winkels. Gebruik gewone oranje zoete aardappels als je
ze niet kunt vinden.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Zoete-aardappelgnocchi met gekruide aubergineragout