Warm jezelf eens op met een lekker winterse pastei. Onder het krokante dakje van deze pastei zit roze zalmfilet en romige prei verborgen. Na wat voorbereiding en een halfuurtje in de oven staat ie al op tafel, dus het is ook nog eens een snel recept. Fijn!
Kooktijd20 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Ingrediënten
500gprei
2elmosterdgrof
1teenknoflookgeperst
1bekertje ( à 125 g)crème fraîche
4à 125 gzalmfilets*
4-5plakjesdiepvriesbladerdeegontdooid
bloemvoor het uitrollen
1eilosgeklopt
150gveldsla
3elolijfolie extra vierge
1elwittewijnazijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Verwijder het stugge, donkergroene blad en de onderkant van de prei en snijd de preien in 3 stukken. Halveer deze, leg ze met de platte kant onder en snijd de prei in de lengte in heel dunne reepjes. Was de prei, laat uitlekken en verdeel over de bodem van een ingevette ovenschaal van ± 20×30 cm (of neem 4 kleine ovenschaaltjes).
Roer de mosterd, knoflook en zout en peper naar smaak door de crème fraîche en schep door de prei. Leg de zalmfilets ertussen.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ± 22×32 cm. Leg het deeg op de zalm. Stop het een beetje tussen de rand van de vorm en de zalm. Bestrijk het deegdeksel dun met ei en maak er met een mes een paar snedes in.
Bak de zalmpastei in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Maak intussen de veldsla aan met de olijfolie, wijnazijn en zout en peper naar smaak.
Serveer de zalmpastei met de veldsla.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* I.p.v. zalmfilets kun je ook witvis nemen. Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde keuze.Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski