Bietjes, dille, zalm, komkommer, avocado, feta en kiemblaadjes, dat is al wat nodig is voor een kleurenexplosie op je bord. Tip: gebruik rauwe geraspte bieten, die kan mooi smaak en kleur aan de zalm geven.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
2grote bietengeraspt
50gzeezout
50gkristalsuikerfijn
1bosje dilleblaadjes afgehaald
500gzalmfiletdikke, uit het middenstuk, ontveld, graten verwijderd
8radijsjes
2kleine komkommers
1avocado
1/2citroenhet sap
120gfetagemarineerd, uitgelekt
kiemblaadjes* voor garnering
mieriksworteldressing
2elcrème fraîche
80mlolijfolie
½-1elmierikswortelgeraspte, potje
1citroenhet sap
snufjekristalsuikerfijn
Instructies
Begin een dag van tevoren aan dit gerecht.
Snijd de helft van de dille fijn en meng dit met de geraspte bieten, zeezout en de suiker. Wikkel de rest van de dille met vochtig keukenpapier en bewaar tot gebruik in de koelkast. Leg de zalm in een schaal van glas of aardewerk en verdeel het bietenmengsel erover. Dek af met plasticfolie en laat een nacht marineren. Keer de zalm eenmaal.
Snijd de rest van de dille fijn. Neem de zalm uit de schaal. Houd 1 el vocht van de bietenmarinade apart en spoel de zalm koud af. Dep de zalm droog met keukenpapier en verdeel de rest van de dille erover. Klop in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg evt. aan met 2 el koud water. Voeg wat zout en peper toe.
Snijd de radijsjes en komkommers in dunne plakjes (liefst op een mandoline). Snijd de avocado in dunne plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze op borden. Leg er de avocado, komkommers en radijsjes over en sprenkel er de mieriksworteldressing en 1 el marinadevocht over. Verdeel er de feta en kiemblaadjes over en serveer.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Kiemblaadjes of cressen zijn verkrijgbaar bij goed gesorteerde groentewinkels en supermarkten.