Deze kip wil je. Dus maak een uitstapje naar de Turkse supermarkt en sla flink Midden-Oosterse smaakmakers en verse kruiden in. Za’atar geeft een heerlijk comfort food-gevoel en citroen zorgt voor een frisse kick. Vergeet ook de dip niet!
Voorbereiding15 minutesminutes
oven45 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour
Kookgerei
ook nodig: keukenmachine
Ingrediënten
4kippenbouten met vel*
3elza’atar
1 ½biocitroen rasp + sap
160mlolijfolie
2Libanese flatbreadsin tweeën gescheurd
½bosjekorianderblaadjes geplukt
½bosjebladpeterselieblaadjes geplukt
4bosuitjesfijngesneden
2tlsumak
2tlgemalen komijn
800gkikkererwten uit blikafgespoeld en uitgelekt
2tlgranaatappelmelasse
geroosterd sesamzaadom erover te strooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de kip in een kom en schep goed om met za’atar, de rasp en het sap van 1 citroen, 80 ml olijfolie en 1 tl zoutvlokken. Leg de bouten naast elkaar op de geprepareerde bakplaat met de velkant naar boven. Braad 40-45 min. tot ze gaar zijn en het vel goudbruin en krokant wordt. Verhoog de oventemperatuur de laatste 10 min. tot 200°C als je een donker korstje wilt. Leg 5 min. voor het einde van de oventijd het flatbread op een andere bakplaat en bak het bruin en knapperig.
Snijd intussen de verse kruiden en bosui fijn. Doe met de sumak en komijn in de kom van de keukenmachine, voeg de kikkererwten toe en maal grof met de pulseknop. Schep in een kom en meng de granaatappelmelasse, de rest van de olijfolie, citroenrasp en -sap erdoor en flink wat zout en peper.
Bestrooi de kip met sesamzaad en geef de hummus en stukjes flatbread erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 863kcal
eiwit: 38g
vet: 58g
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.* Breng de marinade aan onder het vel als je het vel liever niet eet. Dan trekken de smaken toch in het vlees tijdens het bakken. Bak de kip niet zonder het vel, want dan droogt het vlees uit.