aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestelijk, weekend | midden-oosters | lactosevrij
Deze kip wil je. Dus maak een uitstapje naar de Turkse supermarkt en sla flink Midden-Oosterse smaakmakers en verse kruiden in. Za’atar geeft een heerlijk comfort food-gevoel en citroen zorgt voor een frisse kick. Vergeet ook de dip niet!
Voorbereiding:15 minuten
oven45 minuten
Totale tijd:1 uur
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
* Breng de marinade aan onder het vel als je het vel liever niet eet. Dan trekken de smaken toch in het vlees tijdens het bakken. Bak de kip niet zonder het vel, want dan droogt het vlees uit.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | za’atar-citroenkip met kruidige kikkererwtendip